Niina

NiinaOlen 40-vuotias, varsinaissuomalainen poliitikko ja kaupunginvaltuutettu. Asun Piikkiössä yhdessä englantilaisen aviomieheni, 11-vuotiaan tyttäreni, pienen poikavauvani ja yhden koirani kanssa. Koulutukseltani olen terveystieteiden maisteri, sairaanhoitaja ja lähihoitaja. 

Olen työskennellyt monipuolisissa hoitotyön tehtävissä eri-ikäisten ihmisten parissa. Vuodesta 2012 lähtien olen työskennellyt  Kaarinan kaupungilla rekrytointisuunnittelijana, mutta olin välillä yli vuoden työvapaalla, jolloin työskentelin (1/2018-3/2019) Paimion kaupungilla vs. henkilöstö- ja työsuojelupäällikönä. Toimin tällä hetkellä osa-aikaisena aluehallituksen varapuheenjohtajana ja olen työvapaalla vakituisesta työstäni rekrytointisuunnittelijana. 

Uskon, että yhteiskunnan eriarvoistumisen pysäyttämiseksi ja hyvinvointiyhteiskunnan turvaamiseksi on tehtävä nyt töitä ja siksi olen mukana politiikassa.

MINUN TARINANI

Olen kotoisin Piikkiöstä. Edesmennyt isäni oli maanviljelijä ja äitini työskentelee ravintola-alalla. Olen elänyt melko tavallisen lapsuuden pienessä turvallisessa kylässä, mutta olen myös kokenut vanhempieni eron, yksinhuoltaperheen arjen sekä sen miten eri lähtökohdista lapset lähtevät maailmalle. Uskon kuitenkin, että lapsuuteni on kasvattanut minua ihmisenä rohkeammaksi ja työteliäämmäksi.

”lapsuuteni on kasvattanut minua ihmisenä rohkeammaksi ja työteliäämmäksi”

Polkuni lähihoitajasta hallinnonasiantuntijaksi

Peruskoulun jälkeen halusin opiskelemaan lukioon, mutta koulumenestykseni ei riittänyt opiskelupaikkaan. Olin kuitenkin päättänyt, että lukio on minua varten ja hakeuduin opiskelemaan iltalukioon. Tuolloin alaikäiseltä vaadittiin iltalukiossa jotakin perustetta, kuten toinen opiskelupaikka tai työpaikkaa. Sain opiskelupaikan iltalukiossa, kun aloitin ensimmäisessä vakituisessa työpaikassani 16 –vuotiaana. Työskentelin puhelinmyyjänä kahden vuoden ajan, mutta koska en kokenut työtä omakseni lähdin opiskelemaan lähihoitajaksi. Valmistuin iltalukiosta vuonna 2002 ja lähihoitajaksi valmistuin ensihoidon koulutusohjelmasta vuonna 2003. Lähihoitajaopinnoistani sain stipendin opintomenestyksestäni. Tämä kokemus on opettanut minulle sen, että kaikki nuoret eivät ole valmiita päättämään tulevaisuudestaan vielä 16-vuotaina ja opiskeluinto voi kasvaa vasta myöhemmin. Siksi peruskoulun opintomenestykseni ei ole ollut oikea mittari ennustamaan tulevaisuuttani.

Lähihoitajaopintojeni aikana huomasin, että halusin syventää osaamistani hoitotyön tehtävissä. Tähän minua motivoi itseni kehittäminen, tiedon nälkä ja jatko-opintojen antamat mahdollisuudet vaikuttaa työni sisältöön. Jatkoin opintojani heti valmistumisen jälkeen sairaanhoitajaksi. Sairaanhoitaja opintojeni aikana työskentelin erilaisissa hoitotyön tehtävissä. Kokemusta kertyi niin terveyskeskuksen päivystyksestä, sairaankuljetuksesta kuin erikoissairaanhoidostakin.

Valmistuin sairaanhoitajaksi vuonna 2006 ja muutin heti valmistumiseni jälkeen Mansaarelle Englantiin. Työskentelin Mansaarella ensin paikallisessa vanhainkodissa 6kk ja sen jälkeen lähes 3,5 vuotta Mansaaren ensiavussa. Opin ulkomailla ollessani paljon, olin itse maahanmuuttaja monikulttuurisessa yhteisössä. Opin arvostamaan erilaisuutta ja sen tuomia hyötyjä, mutta toisaalta se on tehnyt minusta myös isänmaallisemman. Suomi on upea maa. Sairaanhoitajan työ ja ihmisten auttaminen oli palkitsevaa ja se antoi minulle valmiuksia ymmärtää mikä merkitys sairaudella ja elämän erilaisilla kriiseillä on yksilöön sekä hänen läheisiinsä.

”Opin arvostamaan erilaisuutta ja sen tuomia hyötyjä, mutta toisaalta se on tehnyt minusta myös isänmaallisemman. Suomi on upea maa.”

Sairaanhoitajana työskennellessäni huomasin, että halusin vaikuttaa laajemmin terveydenhuollon toimintaan. Siksi lähdin syventämään osaamistani avoimen yliopiston opinnoilla töiden ohessa. Myöhemmin suomeen palattuani aloitin terveyshallintotieteiden opinnot.

Olen nyt asunut suomessa vuodesta 2011 lähtien. Vuodesta 2012 lähtien olen työskennellyt Kaarinan kaupungilla rekrytointisuunnittelijana ja vuoden 2018 olen hoitanut henkilöstöpäällikön viransijaisuutta Paimiossa. Osaamiseni kunnallishallinnon ja ammattilaisena on kehittynyt näissä tehtävissä.

Tietoon perustuva päätöksenteko

Valmistuin terveystieteiden maisteriksi vuonna 2016. Yliopisto-opintojeni aikana keskityin hallintotieteisiin ja syvennyin Pro gradussani tiedon hyödyntämiseen poliittisessa päätöksenteossa. Pohdin jo nuorena poliittisten päätösten tietoperustaa ja välillä päätöksenteko tuntui järjettömältä. Olen itse mieluummin mukana tekemässä, kuin sivussa valittamassa ja siksi olen lähtenyt mukaan myös kuntapolitiikkaan, aluevaltuustoon ja olin ehdolla eduskuntavaaleissa 2019.

Uskon, että tutkimustiedon tulisi tukea päätöksentekoa tiiviimmin, koska vain silloin on mahdollista tehdä perusteltuja arvovalintoja. On helppo arvioida asioita rahassa, mutta harvoin muistetaan arvioida esimerkiksi talouspoliittisten vaikutusten inhimillisiä kustannuksia.

Minun toimintaani ohjaavina arvoina ovat yhteiskunnan eriarvoistumisen kehityksen pysäyttäminen ja hyvinvointiyhteiskunnan turvaaminen tuleville sukupolville.

Luottamustehtävät

 • Kaupunginvaltuutettu 6/2017-
 • Kaarinan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja 8/2021-
 • Kaarinan SDP:n kunnallisjärjestön varapuheenjohtaja 1/2021-
 • Varsinais-Suomen SDP:n pj 1/2020-
 • Varsinais-Suomen hyvinvointialueen aluevaltuutettu 3/2022-
 • Varsinais-Suomen hyvinvointialueen aluehallituksen 2vpj 3/2022-

Päättyneet luottamustehtävät

 • Peimarin koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuuston jäsen 6/2017-6/2018
 • Peimarin koulutuskuntayhtymän tarkastuslautakunnan puheenjohtaja  6/2017-6/2018
 • Koulurakentamisen ohjausryhmän varapuheenjohtaja 6/2017- 8/2018
 • Piikkiön Sos. dem. Ty hallituksen jäsen 1/2017-12/2018
 • Kaarinan Pajamestarit ry. hallituksen jäsen 1/2018- 10/2019
 • Tehy ao. 211 hallituksen varajäsen 1/2017-12/2019
 • Kaarinan SDP:n kunnallisjärjestön puheenjohtaja 1/2018-12/2020
 • Kaupunginhallituksen jäsen 6/2017-7/2021
 • Kaupungihallituksen edustaja vapaa-ajanlautakunnassa 6/2017-7/2021
 • Piikkiön jokilaakson asukasyhdistyksen hallituksen jäsen 1/2014- 8/2021
 • Sote-poliittisen seurantaryhmän jäsen 10/2021-1/2022
 • Maakuntavaltuuston vpj 10/2021-6/2022

5 Comments

 1. Luettuani tarinasi päädyn äänestämään sinua. Olet vielä nuori nainen, pätevän tuntuinen eduskuntaan, uskon että saat vielä paljon aikaiseksi.

 2. Näin mainoksesi telkkarissa ja tajusin, että ollaan opiskeltu samassa ryhmässä lähihoitajaksi Naantalissa 🙂
  Saat ääneni

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.