Nyt rakennetaan parasta paikka kasvaa, kehittyä, oppia ja harrastaa.

Puheeni Valkeavuoren kampushankkeen peruskiven muuraustilaisuudessa 12.5.2023. 

Valkeavuoren kampushankkeen suunnittelutyö on ollut pitkä ja vaiheikas. Alusta lähtien kantavana ajatuksena on ollut rakentaa turvallinen, terveellinen ja toimiva oppimisympäristö. Kun oli selvää, että koko kampusalueella tullaan rakentamaan näin mittavat uudisrakennukset, tuli myös erillisen liikuntahallin rakentaminen mahdolliseksi. Kaarinassa on haluttu katsoa vähän pidemmälle tulevaisuuteen ja se näkyy nyt tämän hankkeen laajuudessa ja moninaisuudessa.

Kaarina on ollut lapsiperheiden suosiossa. Kaupungin kasvuvauhti on ollut hurja ja lasten sekä nuorten palveluille on ollut kasvavaa kysyntää. Vetovoimainen kaupunki pystyy tarjoamaan perheille hyvät lähipalvelut, jotka tukevat hyvin perheiden arkea. Hyvinvointialueuudistuksen jälkeen kaupungin tärkeimpiä tehtäviä on juuri varhaiskasvatus ja perusopetus sekä kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen. Tässä hankkeessa näkyy kaikki nämä näkökulmat hyvin.

Tälle yli 1000 lapsen ja nuoren kampukselle on tulossa myös perhekeskus, joka mahdollistaa sosiaali- ja terveyspalveluiden ammattilaisten sijoittumisen juuri sinne missä lapset ja nuoret ovat. Tukea ja apua on saatavilla läheltä. Erityisesti nyt on tärkeää, että pystymme yhdessä ratkomaan lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä kohtaamia haasteita, yhdessä moniammatillisesti varhaiskasvatuksen, koulun ja

 

hyvinvointialueen työntekijöiden kanssa. Kaarinassa luodaan mallia, jossa kyetään tukemaan lasten ja nuorten hyvinvointia laajasti.

Haluan osaltani kiittää kaikkia hankkeessa mukana olleita. Tuntuu hienolta, että kampushanke on nyt lähtenyt konkreettisesti liikkeelle. Kuokka on maassa ja rakentaminen on alkanut. Tätä me olemme odottaneet.

Nyt rakennetaan parasta paikka kasvaa, kehittyä, oppia ja harrastaa.

 

Valkeavuoren musiikkiluokkien kuoro esiintyi tilaisuudessa.

Posted in Blogi and tagged , , , , , , .

Varsinaissuomalainen poliitikko ja kaupunginvaltuutettu.

2 Comments

    • Liikuntahallissa on kaikilla erilaisilla seuroilla ja ryhmillä mahdollisuus harrastaa. Toivottavasti meiltä löytyy sellaisiakin ryhmiä, että myös vammaiset voivat siellä harrastaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.