Peimarin koulutuskuntayhtymä

Olen ollut viimeisen vuoden ajan Peimarin koulutuskuntayhtymässä yhtymävaltuuston jäsen ja tarkastuslautakunnan puheenjohtajana. Mennyt vuosi koulutuskuntayhtymän luottamustehtävissä on ollut mielenkiintoinen. Uusi tarkastuslautakunta teki kauden ensimmäisen arviointikertomuksensa, jossa paneuduttiin erityisesti henkilöstöön liittyviin kysymyksiin, riskien hallintaan, päätöksentekoon ja taloudelliseen tilanteeseen. Lautakunnan jättämä arviointikertomus myös puhutti yhtymävaltuustoa.

Koulutuskuntayhtymällä on takana haastavia vuosia ja tulossa edelleen uusia haasteita, kun ammatillisten oppilaitosten rahoitus on muuttunut. Arviointikertomus nosti hyvin esiin asioita joiden muuttamista, seuraamista ja arviointia tulisi jatkaa tai kehittää. Kaikkein oleellisinta onkin, että toimintaa kehitetään, jotta ammatilliset oppilaitokset pystyvät muuttuvilla koulutusmarkkinoilla selviytymään, tarjoamaan laadukasta koulutusta  sekä tulevaisuuden ammatteihin koulutusta.

Tein myös kesäkuun yhtymävaltuustolle valtuustoaloitteen oppikirjapankin perustamisesta. Tämän aloitteen allekirjoitti lisäkseni kahdeksan muuta yhtymävaltuuston jäsentä eri puolueista. Aloite juontaa juurensa kansalaisaloitteeseen maksuttomista toisen asteen opinnoista. Jätimme myös vastaavan aloitteen Kaarinan kaupunginvaltuustossa.

Ote aloitteesta: Peimarin koulutuskuntayhtymä selvittää mahdollisuudet ja tarpeet oppikirjapankin perustamiseksi kaikkiin oppilaitoksiin. Oppikirjapankista opiskelijoille voidaan lainata maksutta kursseilla tarvittavat kirjat. Kirjapankista kirjan saa lainaan panttia vastaan. Kirjapankki huojentaa nuoren sekä hänen perheensä taloudellista taakkaa, kun kaikkia kursseilla käytettäviä oppikirjoja ei tarvitse hankkia omaksi. Peimarin koulutuskuntayhtymän oppilaitosten omat oppikirjapankit toimisivat myös vetovoimatekijänä.

Koska oma työtilanteeni on muuttunut ja haluan keskittyä Kaarinan päätöksentekoon tulevana vuotena entistä tiiviimmin, olen luopunut Peimarin koulutuskuntayhtymän tarkastuslautakunnan puheenjohtajuudesta. Jouduin miettimään tätä pitkään, koska tehtävä on ollut itselleni erittäin mieluisa. Toisaalta haluan, että kaikki minulle annetut tehtävät on hoidettu huolella ja hyvin. Autan uuttaa puheenjohtajaa pääsemään alkuun ja seuraan Peimarin koulutuskuntayhtymän tulevaisuutta nyt aivan uusin silmin.

Posted in Blogi and tagged , , , , .

Varsinaissuomalainen poliitikko ja kaupunginvaltuutettu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.