Piikkiön sankarihauta 6.12.2018

Hyvää itsenäisyyspäivää Suomi!

Minun isoisäni Pentti pappa on jo nukkunut pois, mutta minulla on tarkat muistot hänen tarinoistaan. Pappa ei ollut koskaan kova puhemies, mutta kun kyselin sodasta ja papan muistoista, sain tietää, että pappani olisi halunnut lähteä rintamalle. Pappa oli tuolloin niin nuori, että siihen tarvittiin isän suostumus. Isoisoisäni ei antanut papalle lupaa lähteä sotaan. Ehkä siksi, että maatilaa pyöritettiin omin voimin, mutta varmasti myös siksi että isälle oman pojan menetys olisi ollut liian suuri suru. Monet nuoret miehet kaatuivat sodissa.

Mammani on kotoisin Karjalasta ja päätyi tänne Piikkiöön. Olen pahoillani, että en kysellyt mammalta samalla tavalla muistoja, mutta hän nukkui pois jo silloin, kun olin liian nuori ymmärtämään näitä asioita.

Suomen itsenäisyyspäivä on meille suomalaisille valtavan arvokas päivä. Kunpa osaisimme muistaa näiden veteraanien arvokasta työtä vuoden jokaisena päivänä.

Sain tänään olla toista kertaa laskemassa seppelettä Piikkiön sankarihaudalle Kaarinan kaupungin ja Piikkiön seurakunnan puolesta. Aina yhtä arvokas ja juhlallinen tilaisuus.

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Posted in Blogi and tagged , , .

Varsinaissuomalainen poliitikko ja kaupunginvaltuutettu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.