Kaarina vastaa kuntalaisten toiveisiin, lisää julkisia varhaiskasvatuspaikkoja

Kirjoitimme Essi Hiltusen kanssa Kaarinan varhaiskasvatuksesta. Juttu on julkaistu 21.9. Kaarina-lehdessä.

Kaarina kasvaa vauhdilla ja monet lapsiperheet ovat löytäneet kodin Kaarinasta. Viime vuosina myös lasten syntyvyys on kasvanut enemmän kuin ennusteissa on osattu odottaa. Kaarinassa varhaiskasvatuksen hoitopaikat ei enää riitä kasvaviin tarpeisiin ja siksi tarvitsemme ripeitä päätöksiä paikkatilanteen ratkaisemiseksi. Tällä hetkellä hoitopaikkoja joudutaan etsimään jopa naapurikunnista eikä lähipaikkaperiaate toteudu. Osa perheistä joutuu viemään sisaruksia myös eri yksiköihin, eli tilanne on täysin kestämätön. Suurin paine kohdistuu Piispanristin alueelle, missä kasvu on ollut erityisen nopeaa.

Kaarinan kaupungin palvelustrategiassa on määritelty, että varhaiskasvatusta tulisi tarjota omana tuotantona 58% ja yksityisenä 42%. Nyt tavoiteluvut ovat nurinkurisia (oma 47% ja yksityinen 53%) ja omia päiväkoteja tarvitaan lisää. Lisäksi Kaarinassa noin 75% perheistä toivoo varhaiskasvatuspaikan löytyvän kaupungin omasta yksiköstä.  Molempia siis tarvitaan, mutta kunnallisia paikkoja on auttamattomasti liian vähän.

Kaupunki on täällä asukkaitaan varten ja haluammekin vastata kuntalaisten toiveisiin. Olemme iloisia, että sivistyslautakunta päätti keskiviikkona 14.9. viedä eteenpäin uuden päiväkodin rakennushanketta. Suunnitelmana on korvata Kuovinkadun vanha kiinteistö uudella 150 paikkaisella omalla yksiköllä. Akuuttiin paikkapulaan kaupunki etsii alueelta väliaikaisia tiloja kolmelle omalle lapsiryhmälle. Lapset ansaitsevat hyvät, turvalliset, pysyvät ja toimivat tilat. Siksi on tärkeää, että asiaa edistetään ja ripeytetään kaikkien toimesta. Kaarina tarvitsee juuri tällaisia kasvuhankkeita.

Essi Hiltunen, Kaarinan kaupunginhallituksen jäsen

Niina Alho, Kaarinan kaupunginvaltuuston pj.

Posted in Blogi and tagged , , , , .

Varsinaissuomalainen poliitikko ja kaupunginvaltuutettu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.