Kesänuokkari projekti

Piikkiön demarit päättivät tänä kesänä panostaa alueen nuoriin. Ajatuksena oli tarjota alueen nuorille jotakin tekemistä, kun kaupungin normaalia toimintaa ei  kesälomien vuoksi ole. Tavoitteena oli järjestää sellaista toimintaa, joka olisi nuorten mieleen. Siksi koko kesänuokkaritoiminta on päivittäin edennyt nuorten omia toiveita kuunnellen.

 

Olen itse saanut olla toiminnassa mukana ja tässä vähän tunnelmia pop-up kesänuokkarilta!

Kun kesäillat ovat viilenneet, on yökahvila vetänyt pizza- ja taco- iltoineen nuoria kyliltä Pontelaan. Jos ei muuten, niin nuorisotyöntekijä on ”huutanut” facebook ryhmäänsä, että safkaa on tarjolla! Nuoret ovat itse tehneet ruokia ja osallistuneet toiminnan suunnitteluun. Joku toivoi pannukakkuja, toinen mansikkahilloa ja molempia olikin tarjolla seuraavana perjantaina. Osa nuorista  innostui sup-lautailusta ja sitäkin pystyttiin järjestämään yhdessä Piikkiön nuorison tuki ry:n kanssa.

Sup-lautailua Harvaluodon uimarannalla 20.7.2017

Tässä kaikessa huippu toiminnassa olen saanut olla koko kesän mukana! Haluan kertoa kaikille, että meillä on täällä Kaarinassa paljon todella mukavia nuoria. He ovat auttavaisia, ystävällisiä ja huumorintajuisia.

Toinen asia jonka haluan tuoda esiin, on meidän kaupungin sitoutuneet ammattilaiset. Meillä on Kaarinassa nuorisotyöntekijä, joka on erittäin sitoutunut, innostunut ja asiaan perehtynyt ammattilainen. Kiitos Patrik Blomqvist mahtavasta kesästä ja vilpittömästä sitoutumisestasi nuoriin.

Haluaisin myös kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita, jotka ovat mahdollistaneet sujuvan toimintamme. Erityisesti kiitos Toni Pyökärille!

Itsekkin sup-lautailua kokeilemassa ja pysyin kuivana koko matkan! On muuten huippu hauskaa.

 

Nuokkarilla on ollut osallistujia vaihtelevasti. Päivisin noin 10 nuorta ja yökahvilassa 25-50 nuorta. Sup-lautailuun osallistui paljon tyttöjä ja tuolloinkin osallistujina oli 20 nuorta (+muutama innostunut aikuinen). Pidän toimintaa tarpeellisena ja toivoisinkin, että vastaavaa toimintaa olisi Kaarinassa jatkossakin.

 

 

Pop-up kesänuokkari jatkuu aina 28.7. asti.  

 

 

Pop-up kesänuokkari projektin taustaa:

Piikkiön Sosialidemokraattinen Työväenyhdistys r.y. halusi osaltaan tukea nuoria, vähentää nuorten syrjäytymistä ja järjestää yhteistyössä Kaarinan kaupungin nuorisopalvelujen kanssa jokaiselle nuorelle avoimen Pop Up kesänuokkarin.

Yhdistys palkkasi nuorille tutun nuorisotyöntekijän 20.6 – 28.7. 2017 väliseksi ajaksi. Nuorisotyöntekijällä oli tilava 9 hengen auto käytettävissä ja hän etsi nuoria aktiivisesti, kuljetti osan ja ohjasi omilla kulkuneuvoilla liikkuvat paikalle, jonne voi kokoontua ja jossa voi toimia. Suunniteltuja paikkoja oli esim. Harvaluodon rata (meren ranta) ja urheilukentät sekä nuorisotalo Pontela. Nuoret itse päättivät paikan. Ohjaajan autossa kulki mukana erilaisia harrastusvälineitä, jotka ovat nuorten käytettävissä. Tiedotus toiminnasta ja aikatauluista yms. tapahtui nuorten käyttämiä kanavia pitkin (esim.WhatsApp ja facebook). Lisätietoja projektista löydät täältä>>>

 

Posted in Blogi.

Varsinaissuomalainen poliitikko ja kaupunginvaltuutettu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.